header('Location: https://sigma-audiokoncept.hr/'); exit(); Što je kućno kino | Kućno kino

Što je kućno kino?

Kućno kino doživljaj je velikog filmskog platna i pratećeg „surround“ zvuka prenesen u udobnost i komfor Vašeg doma. Zapravo je i puno više od toga jer osim što nudi kvalitetu i ugođaj koji mogu nadmašiti one kakve poznajemo iz kino dvorana, u njemu možete uživati kada god to poželite. U dnevnom boravku ili zasebnom izdvojenom prostoru, bilo da se radi o jednostavnom ili složenom AV (Audio/Video) sustavu, na optimalan način projektirano kućno kino pružit će nenadmašan osjećaj praćenja omiljenih filmova, TV serija, crtića, koncerata, sportskih događaja, video igara, fotografija, itd. To je ona prava čarolija kućnog kina!

Zašto velika slika?

Probajte zamisliti sliku pune visoke rezolucije (tzv. Full-HD slika ili UHD-4K), bolju od onih s klasičnih TV prijamnika, u 16:9 formatu, dijagonale po potrebi veće i od 3 metra, a na njoj neki od Vaših omiljenih filmova, koncerata, crtića, TV serijala, važnih utakmica i drugih sportskih prijenosa, video igara, fotografija ili sličnih sadržaja. Da, sve je to moguće uz odabir adekvatnog projektora i projekcijskog platna, temelja svakog pravog kućnog kina, koji će iskustvo praćenja takvih sadržaja podići na najvišu moguću razinu, čak i višu od one u dvoranama današnjih kino centara. Doista se radi o impresivnom doživljaju koji pruža kvalitetna slika velike dijagonale, a može se postići i u Vašem domu. Nije za to neophodno imati ogroman izdvojen prostor već je takvo vrhunsko kućno kino moguće projektirati i u dnevnom boravku. Koliko reakcije pri prvom susretu s takvim sustavom znaju biti senzacionalne, isto takva zna biti i spoznaja da cijene osnovne početne postave (projektor i projekcijsko platno) koja se kasnije može nadograđivati nije u sferama nedostižnog luksuza, već u rangu malo boljeg TV prijamnika (počevši od 9.999 kuna).

Za sva dodatna pitanja ili konzulacije rado ćemo Vam pomoći, korisite naš help desk!

Zašto je bitan zvuk?

Svakako treba imati na umu da je vrhunska slika samo jedna polovica čarolije doživljaja kućnog kina. Druga, jednako toliko važna je i zvuk. Ako zvuk adekvatno ne prati video sadržaj, kompletan doživljaj bit će dramatično degradiran. Danas je to nažalost vrlo čest slučaj, posebno s TV prijamnicima koji koliko god kvalitetnu sliku bili sposobni reproducirati toliko im je popratni zvuk loš. Rješenje je zaseban zvučnički sustav (neovisno koje konfiguracije) koji će u kombinaciji sa slikom pružiti potpuno iskustvo kućnog kina. Pri tome treba imati na umu da postoji niz različitih rješenja koja se mogu prilagoditi svim individualnim zahtjevima kako u pogledu interijera tako i raspoloživog budžeta. Od klasičnih zvučnika, preko onih specijalno dizajniranih da se diskretno ili čak neprimjetno uklope u prostor,od ugradbenih varijanti  pa sve do soundbarova i sličnih kompaktnih rješenja.

Današnje standardne zvučničke konfiguracije:

  • Sustav – Soundbar (jedan kompaktni zvučnik)
  • Sustav 2.0 (prednji desni i prednji lijevi zvučnik)
  • Sustav 2.1 (prednji desni, prednji lijevi zvučnik te subwoofer)
  • Sustav 5.1 (prednji desni, prednji lijevi, centralni, stražnji desni i stražnji lijevi zvučnik te subwoofer)
  • Sustav 7.1 (prednji desni, prednji lijevi, centralni, bočni desni, bočni lijevi, stražnji desni i stražnji lijevi zvučnik te subwoofer)
  • Sustav 7.1.2 – Atmos, DTS:X (prednji desni, prednji lijevi, centralni, bočni desni, bočni lijevi, stražnji desni, stražnji lijevi, stropni desni i stropni lijevi zvučnik te subwoofer)
  • Sustav 7.1.4 – Atmos, DTS:X (prednji desni, prednji lijevi, centralni, bočni desni, bočni lijevi, stražnji desni, stražnji lijevi, stropni desni naprijed, stropni lijevi naprijed, stropni desni otraga i stropni lijevi otraga te subwoofer)

 

Današnji High End- state of the art konfiguracija:

  • Sustav sa 16 ili 32 kanala – Atmos, DTS:X, Auro3D (fleksibilna postava zvučnika kako prijednih, bočnih, stražnjih i stropnih)

Koristi se za dedicirane i ultimativne aplikacije ozvučenja za kućno kino.

Za sva dodatna pitanja ili konzulacije rado ćemo Vam pomoći, korisite naš help desk!

Sinkronizacija sustava

Treba znati da vrhunska audio i video oprema renomiranih svjetskih proizvođača kakva se nalazi i u distributerskom programu naše tvrtke sama po sebi nije jamstvo vrhunskog kućnog kina. Ključ uspjeha, neovisno o klasi uređaja, leži u pravilnom i sustavnom projektiranju. Počevši od optimalnog odabira projektora i projekcijskog platna, potom adekvatnih pratećih zvučnika, te u konačnici iznimno važne sinkronizacije i kalibracije kako bi na zadovoljstvo korisnika cijeli sustav funkcionirao u skladnoj sinergiji. Za to je zadužen naš profesionalan, iskusan i certificiran Sigma Audio tim kojem se možete obratiti s punim povjerenjem, te koji će svakom Vašem zahtjevu pristupiti individualno.

Za sva dodatna pitanja ili konzulacije rado ćemo Vam pomoći, korisite naš help desk!

Što je ISF video kalibracija

ISF video kalibracija je postupak podešavanja slike gdje se svi video parametri podešavaju sa najmanjom mogućom greškom. Ovim postupkom osiguravamo najkvalitetniji mogući prikaz za zadani sustav slike. Kalibarcija se radi sa profesionalnom mjernom opremom. Za više detalja oko ISF kalibracije pogledajte ovdje.

Za sva dodatna pitanja ili konzulacije rado ćemo Vam pomoći, korisite naš help desk!

Zašto kućno kino mora biti u sinergiji s prostorom?

Bez obzira da li kućno kino planirate implementirati u neki od prostora u kojemu svakodnevno boravite (npr. u dnevnom boravku) ili ste za njega namijenili posebnu prostoriju, ono treba biti u sinergiji s tim interijerom. Uz tehničke aspekte opreme koji moraju biti kompatibilni s prostorom, bitna je i estetska komponenta kako bi se Vi i Vaši ukućani osjećali ugodno i potpuno uživali u čarima kućnog kina. Prilikom planiranja projekata i izrade ponuda naš Sigma Audio Koncept tim o tome posebno vodi računa.

Projekti po principu “ključ u ruke”

Ukažete li povjerenje našem provjerenom Sigma Audio Koncept timu za projektiranje kućnog kina računajte na realizaciju i izvedbu po principu „ključ u ruke“. To uključuje i kompletnu projektnu dokumentaciju iznimno bitnu radi svih eventualnih budućih radova i nadogradnji u Vašem stanu ili kući. Osim toga vodimo računa da upravljanje kućnim kinom za Vas i sve Vaše ukućane bude krajnje jednostavno i intuitivno.

Sigma Audio Koncept d.o.o.

Jačkovina 37, 10090 Zagreb

Tel: +385 1 3832814

GSM +385 91 5889238

info@sigma-audiokoncept.hr

Sigma Audio Koncept

Mi jednostavno obožavamo kućno kino. Veliki je privilegij u današnje vrijeme biti u mogućnosti profesionalno baviti se poslom koji istinski volite. Zato svaki naš uspješno realizirani projekt i osmjeh na licu zadovoljnih stranki, osim poslovnog uspjeha za nas predstavlja i osobnu satisfakciju. Obratite nam se s punim povjerenjem kako bi Vas na obostrano zadovoljstvo uveli u čaroban svijet kućnog kina.

Kontaktirajte nas

Sigma Audio Koncept d.o.o.

Jačkovina 37, 10090 Zagreb

Tel: +385 1 3832814

Fax: +385 1 3483614

GSM +385 91 5889238

info@sigma-audiokoncept.hr

Pratite nas na Facebooku

© Sigma Audio Koncept d.o.o.

HELPDESK